Over Carolien


Zelf groeide ik op met honden, toen ik met mijn man Koen ging samenwonen was het zeer logisch dat er ook een viervoeter ons gezinnetje zou vergezellen. Koen was immers ook niets anders gewoon dan het gezelschap van een hond. Net zoals bij Koen ging de interesse het meeste uit naar weimaraner, vizsla, dobermann,… en uiteindelijk natuurlijk ons vertrouwde spikkelras waar we nu geen genoeg aan krijgen.


Gonzo was onze eerste hond, hij blonk als dalmaat toch wel uit in de sporten Gehoorzaamheid en Agility die Koen en ik dan ook onder elkaar verdeelden. Enkele jaren later kwam Jordy, onze tweede bruin gevlekte reu. In tegenstelling tot brombeer Gonzo, werd Jordy nooit echt volwassen in zijn hoofd, maakte hij grapjes en was zijn leven één groot feest. Ook tijdens Gehoorzaamheid en Agility, die hij net als Gonzo op wedstrijdniveau uitvoerde. Met Jordy pikten we ook af en toe een hondenshow mee. Helaas konden we niet lang genieten van zijn kuren en zijn streken, hij stierf op 6 jarige leeftijd nadat de diagnose van een zeer agressieve longtumor gesteld werd. Zijn altijd kwispelend staartje kriebelt nu verder in ons hart en confronteerd ons zowel met het gemis als de mooie herinneringen... .


We hebben ook nog een derde... Jonas heeft maar 2 benen, heeft ook armen en een hoofd. Onze grootste trots, ons zoontje. De liefde voor honden en dieren in het algemeen zit hem in de genen.


Een basiscursus "instructeur in de gehoorzaamheid" volgde ik waarvan ik geslaagd ben van theorie en praktijk. Ik gaf ook zo'n 7 jaar les in een hondenschool, meer gespecialiseerd in puppy's en jonge honden. Ook kreeg ik een cursus "EHBO voor honden. Graag wil ik ook aan de cursus "Algemene Kynologische kennis" deelnemen.


Andere hobby's zijn motorrijden met een Kawasaki ER5 en vissen op zoetwatervis. Ook probeer ik uit te zoeken hoe ik mooie foto's uit mijn fotocamera kan toveren.


Carolien Vermeiren
Over Sylke


Altijd heb ik een grote passie gekend voor dieren, honden hebben hier een speciaal plaatsje veroverd. Een hond in huis is altijd een vaste waarde geweest. Toen ik het huis uit ging en samen gingen wonen met Marijn op een appartement, kwam het gemis van een hond in huis al heel snel. Een kleine kitten Bubbles had op een garageverkoop onze harten al gestolen en was ondertussen al een deel van het gezin.


Altijd droomde ik van een dalmatiër, zo een gekke spikkel-clown in huis te hebben. Omdat ons appartement daar niet ideaal voor was, begonnen we al snel uit te kijken naar ons eigen huisje. Vereiste nummer 1: een grote tuin! We hadden geluk en vonden ons perfecte stekje. Een idyllische arbeiderswoning pal in het natuurgebied, met een ziel van zeker 100 jaar. Daar was natuurlijk werk aan de winkel. Ik stapte in het huwelijksbootje met mijn grote liefde Marijn en we begonnen ons huisje helemaal naar onze zin te maken.


En ik, begon stiekem te dromen van mijn eigen spikkel-maatje... niet onbekend met het 'hondenwereldje', wist ik meteen dat ik naar shows wilde gaan maar later ook kleine spikkeltjes wilde fokken. Op internet vond ik heel veel informatie en zag ik alle verschillende kennels die dalmaten met stamboom fokten. We besloten naar de show in Hoogstraten te gaan die vlakbij was, om kennis te maken en informatie te verzamelen.Daar vonden we alle dalmatiërs naast elkaar op een rijtje, wat was dat knap! Toch was er eentje die direct mijn hart stal, Jordy. Hij keek me aan en was direct verkocht aan die trouwe, bruine ogen van hem. Er was geen twijfel meer, van die dalmaat wil ik een pup! Wat onverwacht kwam, was een hele mooie vriendschap die ik kreeg met Carolien de eigenaar van Jordy. Nadat mijn geduld flink op de proef werd gesteld, kwam eindelijk het bericht... Jordy werd papa! Perfect op schema want ons huisje was bijna klaar, we hadden nog ruim de tijd om te verhuizen. Eindelijk konden we Isetta op gaan halen bij matthew en julie cooper waar Charm woont, Isetta's moeder. Daar begon onze mooie gespikkelde vriendschap, die meer met zich mee bracht dan we ooit hadden durven dromen... onze eigen kennel van Carolien en mij.


Misschien niet onbelangrijk, samen met mijn man Marijn ben ik zelfstandige ondernemer in de autosector. Daarnaast heb ik met trots de opleiding gediplomeerd hondentrimmer afgerond, wat spijtig genoeg fysiek te zwaar was om als voltijdse job uit te voeren. Ik ben een heel sociaal persoon, in mijn vrije tijd doe ik graag leuke en spannende dingen of hang ik graag met vrienden gezellig thuis.


Sylke Gorremans

Hoe het begon...


Sylke en ik leerden elkaar kennen in 2013 op een hondenshow. Sylke en haar man Marijn kwamen daar om eigenaars van dalmatiërs te treffen, want zelf keken zij al lang uit om een puppy te verwelkomen. Ons reutje Jordy trok meteen hun aandacht en hij overtuigde hen met zijn vriendelijk karakter en hoge aaibaarheidsfactor. Ook tussen de baasjes was er een goede klik. Jordy zou dat jaar vader worden waar teefje Charmindals Mad About You alias Isetta van naar België kwam, want moeder Charm woont in Engeland. We reisden dan ook samen naar daar om de pup van Sylke zorgvuldig uit te kiezen, het was immers de bedoeling ook show te doen. Bij dit reisje ontstond er een ware vriendschap en door de succesvolle shows van Isetta, reisden we ook naar vele shows in het buitenland waaronder enkele malen Crufts, World Dogshow,... . Samen zagen we vele landen waaronder Italië, Zwitserland, Luxemburg, Duitsland, Nederland, Engeland. Uren samen in een auto of een hotelkamertje zorgt voor veel beproevingen. Soms spanningen, maar ook veel inzichten in jezelf en de andere. We merkten op dat we elkaar op vele gebieden aanvullen, het spreekwoord samen sterk is niet gelogen! Uit de nauwe vriendschap ontstond het idee samen een kennel te starten. Achter de schermen werken we hard om onze ideeën en dromen na te streven zonder contact te verliezen met de grond. We blijven realistisch en kijken er naar uit om met veel enthousiasme onze kennel op te bouwen.


Carolien Vermeiren